3 luni, 6 orase. Caravana Noul Pacient cu cancer continua, anunta Asociatia Imunis

Bucuresti, 11 octombrie 2017: Asociatia Imunis anunta faptul ca in urmatoarele 3 luni continua Caravana Noul Pacient cu cancer si ajunge in 6 orase noi. Astfel intre octombrie si decembrie, pacientii diagnosticati cu cancer din Ploiesti, Iasi, Sibiu, Craiova, Constanta si Bacau sunt invitati la seminar.
Iata calendarul urmatoarelor 3 luni:
Octombrie:
Ploiesti – 21 octombrie
Iasi – 28 octombrie
Noiembrie:
Sibiu – 18 noiembrie
Craiova – 25 octombrie
Decembrie:
Constanta – 2 decembrie
Bacau – 9 decembrie
Ce inseamna Noul pacient cu cancer?
Noul pacient cu cancer se refera la acel pacient care are o noua abordare asupra diagnosticului primit. Care alege sa vada, asemeni membrilor Asociatiei Imunis, diagnosticul primit cu alti ochi. Care alege sa intrebe cancerul: “ce vrei sa ma inveti despre mine?” si “cum ma poti ajuta sa corectez ce am de corectat?”
Despre Caravana Noul Pacient cu cancer
Caravana Noul pacient cu cancer – un proiect unic in Romania, a fost demarata in septembrie 2015 – o initiativa personala a Cosminei Grigore - din dorinta de a fi mai aproape de pacienti. Scopul caravanei este de a educa, informa si mobiliza pacientii diagnosticati pentru a avea o noua abordare – integrativa, a cancerului si pentru a ii determina sa fie mai complianti la tratamant si mai increzatori in resursele pe care le au la dispozitie. Echipa Asociatiei Imunis a fost pana acum in Bucuresti, Alexandria, Timisoara, Brasov, Constanta, Zalau, Buzau, Oradea, Mioveni, Cluj Napoca. 
“Feedback-ul constant pozitiv al pacientilor, ne-a determinat sa continuam implementarea caravanei si ne dorim sa ajungem in cat mai multe orase”, a declarat Cosmina Grigore, Presedintele Asociatiei Imunis.
Fiecare seminar are loc intr-un oras prestabilit (ales de asociatie sau la cererea pacientilor), are o durata aproximativa de 2-3 ore si este gratuit. Pana acum toate seminariile au fost organizate din resurse proprii, insa de data aceasta Asociatia are alaturi Novartis, Medical Express, Clinica de Medicina Integrativa Quantum Therapy si ARC Rare – Asociatia Romana de Boli Rare.
Ce se discuta?
In cadrul seminarului sunt dezbatute teme de interes pentru pacienti, se prezinta success story-urile altor pacienti si, de asemenea, unele noutati in materie de tratamente, suplimente, terapii si noutati tehnologice.
Cosmina Grigore, Presedinte Asociatia Imunis, le va vorbi pacientilor despre alimentatia antitumorala personalizata (atat din perspectiva personala, cat si din experienta de Patient Coach alaturi de pacientii oncologici), despre utilizarea protezelor mamare, despre igiena si alimentatia pacientului cu cancer colorectal, suplimente complementare terapiilor conventionale, dar si despre momentele grele prin care a trecut si ea in traseul de vindecare.
Adriana Covaciu, Manager Divizia LMC in cadrul Asociatiei Imunis, coordonatorul grup supportului pentru pacientii diagnosticati cu leucemie mieloida cronica, le va vorbi pacientilor despre povestea ei de success, Campania Adriana Exista – initiata si organizata de ARC Rare, despre cum a invatat sa lupte cu cancerul in cei 13 ani de la diagnosticare si despre cum a reusit sa se mentina in remisie timp de 6 ani. Adriana este o poveste de success, un om absolut minunat si responsabil in ce priveste diagnosticul si complianta la tratament.
Andreea Ocak, Emotional Coach, Asociatia Imunis si coordinator al grupului de support al Asociatiei Imunis, organizat lunar, este consilier dezvoltare personala si hipnoza ericksoniana, fost pacient diagnosticat cu cancer de san. Andreea este una din preferatele pacientilor care vin la grup support, datorita firii blande si modului aparte de a ajuta pacientii din punct de vedere psihoemotional. Andreea studiaza constant si le va vorbi pacientilor despre nevoia de vindecare emotionala, despre experienta personala privind imbinarea alimentatiei, suplimentelor, terapiilor conventionale, alternative si adjuvante pentru mentinerea remisiei.
De asemenea, in functie de fiecare oras, vom avea anumiti invitati speciali.
“În 20 de ani de activitate, am învăţat de la pacienţii noştri că reintegrarea într-o viaţă normală nu vine de la sine, ci cu sprijin. Depresia, tristeţea, furia, negativismul, evitarea activităţilor pe care persoana le avea înainte de operaţie, sunt câteva dintre consecinţele lipsei de consiliere. Sprijinind acest proiect, dorim să comunicăm faptul că pacienţii cu cancer colorectal şi mamar, principalele cauze ale mortalităţii în România, beneficiază din partea noastră de informaţii preţioase, de consiliere gratuită, de tot suportul medical pe care îl putem oferi, pe ângă produsele medicale care le asigură confortul. Seria de seminarii pentru pacienţi pe care le organizăm împreună cu Asociaţia Imunis este primul proiect de acest tip realizat la nivel naţional în România.”, declară Andra Stoian, Manager Marketing Medical Express.
Despre Cosmina Grigore si Asociatia Imunis
Diagnosticata cu cancer in 2013, a invatat enorm de multe prin prisma acestui diagnostic, s-a certificat ca Tehnician Nutritionist, a devenit primul Patient Coach (Consultant pentru pacienti) din Romania si a lansat caravana Noul Pacient cu Cancer - o serie de seminarii dedicate pacientilor cu cancer, familiilor si prietenilor acestora, precum si celor care vor sa previna aceasta boala. Din 2016 este si Presedinte fondator al Asociatiei Imunis in cadrul careia dezvolta programe pentru pacienti precum Scoala pentru preventie si vindecare, aflata toamna aceasta la cea de-a 4-a editie.
Despre Quantum Therapy
În cadrul Centrului de Medicină Integrativă “Quantum Therapy” echipa coordonată de Dr. Ciprian Ene, oferă diferite variante de tratament natural, în funcţie de dezechilibrele depistate, cu o monitorizare atentă a evoluţiei fiecărui pacient. Echipa multidisciplinara considera că aceasta este calea pe care trebuie să o urmeze medicina modernă, deşi principiul conform căruia “Nu exista boli, există bolnavi” a fost enunţat încă din antichitate. Cercetările medicale de ultimă oră nu fac altceva decât să confirme eficienţa şi tolerabilitatea crescută a tratamentelor integrative şi individualizate.
Despre Medical Express
Medical Express, distribuitor de produse si dispozitive medicale, sustine acest proiect pentru ca se regaseste in actiunile acestuia de consiliere a pacientilor. "Nu vindem produse, vindem solutiile cele mai bune pentru ca situatiile prin care trec clientii nostri sa fie dintre cele mai comode penru acestia. Specialistii Medical Express consiliaza zilnic mii de pacienti din intreaga tara care sunt purtatori de stome sau care au suferit o mastectomie. De peste 19 ani, am invatat de la clientii nostri cum poti invinge cancerul cu zambetul pe buze. Este randul nostru sa invatam cat mai multi oameni ca informatia si psihicul, impreuna cu produsele si tratamentul personalizat sunt cele care ne ghideaza vindecarea." Medical Express are contracte de colaborare cu toate Casele de Asigurari de Sanatate din tara. Astfel, produse precum sistemele stomice, accesoriile si cosmeticele de ingrijire a stomelor, proteze externe de san si sutiene post-mastectomie, dar si altele, pot fi decontate. Consilierea este intotdeauna gratuita si nelimitata. Compania o puteti gasi pe www.medicalexpress.ro sau la 021 410 93 23.
Pentru detalii si inscrieri: asociatiaimunis@gmail.com; 0766563671 (Cosmina Grigore)
Undefined