ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI - 4 februarie

ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI
Asociația Română de Cancere Rare este alături de pacienții cu cancer din România și anunță că astăzi este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Marcarea acestei zile are drept scop creșterea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.
Conform Cartei de la Paris, adoptată la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului face parte din campania mondială de luptă împotriva cancerului. Acest document a consemnat că este necesară o cooperare puternică între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media în lupta împotriva cancerului.
Din anul 2016, sloganul sub care se desfășoară Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este: ''We Can. I Can'' (Noi putem. Eu pot.), un îndemn atât colectiv, cât și individual de a lupta împotriva cancerului, notează http://www.worldcancerday.org.
Se pune accent pe prevenție, depistarea precoce a cancerului și tratamentul acestuia, chiar dacă uneori tratamentul constă doar în îngrijiri paliative.
Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici.
În lume mor anual 8,8 milioane de persoane din cauza, aproape 50% dintre aceștia mor prematur (la vârste între 30 și 69 de ani), precizează https://www.uicc.org.
Echiparea persoanelor și a comunităților cu cele mai recente cunoștințe despre legătura dintre stilul de viață și cancer poate împuternici oamenii să adopte alegeri sănătoase. Persoanele și comunitățile trebuie să fie informate că mai mult de o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite prin adoptarea unui regim de viață sanatos. http://www.worldcancerday.org/…/2018WCD_AllKeyMessages_Fact…
Începând cu anul 2015, aceasta zi este marcată și în România. Putem să luptăm împotriva cancerului dacă fiecare dintre noi încearcă să susțină demersurile făcute de asociațiile de pacienți, cercetători și specialiști!
Noi putem! Eu pot!

 

Undefined