Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

4 februarie este Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului și este destinată creșterii gradului de conștientizare globală asupra cancerului. ARCrare este alături de pacienții cu cancere rare din România din anul 2011. 2020 marchează punctul intermediar al campaniei „Eu sunt și voi face”. „Eu sunt și vreau”.  Este un apel la acțiune și solidaritate care solicită angajamentul personal și reprezintă puterea acțiunilor individuale întreprinse acum pentru a avea impact asupra viitorului.
 
Ziua Mondială a Cancerului a fost inițiată în anul 2000, la primul Summit mondial împotriva cancerului care a avut loc la Paris. În cadrul acestei întâlniri, liderii agențiilor guvernamentale și al organizațiilor de cancer din întreaga lume au semnat Carta de la Paris împotriva cancerului, un document care conține 10 articole care evidențiază un angajament global de cooperare pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților cu cancer și pentru investiții continue și pentru avansarea cercetării, prevenirii și tratamentului cancerului.
 
Articolul X din cartă a fost declarat oficial pe 4 februarie drept Ziua Mondială a Cancerului „pentru ca, în fiecare an, Carta Parisului să fie în inimile și mințile oamenilor din întreaga lume.”
 
Campania din acest an dorește să atragă atenția că fiecare dintre noi putem sprijini pacienții cu cancer, chiar prin simpla companie pe care o putem oferi unei persoane aflate în suferință, suport psihologic sau doar fiind un bun ascultător.
 
Fiecare persoană este diferită și nu există o rețetă unică pentru a oferi ajutor și sprijin.
 
Fiecare dintre noi poate găsi oportunități pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare a anumitor tipuri de cancer sau pentru a sprijini mai mult cercetarea. Cu toții putem ajuta. Putem conștientiza importanța screeningului și detectarea timpurie. Putem lupta pentru o educație științifică mai bună în școli, pentru prevenție sau pentru mai multe fonduri pentru cercetare. Ne putem dedica să găsim tratamente mai bune și să îmbunătățim calitatea vieții pentru pacienți și familii sau putem ajunge la cineva și să spunem doar: „Spune-mi cum pot să te ajut!”
 
ARCrare invită la solidaritate și acțiuni comune pentru o strategie natională de luptă împotriva cancerului pentru că:
  • Cancerele rare sunt boli rare. Toate cancerele la cpii sunt boli rare.
  • Cancerul este a doua cauză de deces în lume.
  • Până la 3,7 milioane vieți pot fi salvate anual la nivel global prin implementarea unor  strategii adecvate de prevenire, depistare precoce și tratament al cancerelor.
 
Va multumim pentru ca sunteti alaturi de noi pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor afectati de cancere rare in Romania!
 
Cu deosebita stima,
Dorica Dan – presedinte ARCrare
Undefined